Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Tvrzení fyziků ze Sisyfa, že ruka roztočí Egelyho kolečko tělesným teplem je nesmysl !

Nemohu pochopit, že ve společenství akademiků zvaném Sisyfos, není žádný skutečný vědec, který by prohlédl nesmysly, kterých se dopouštějí stávající členové, kteří si mohou publikovat co se jim zlíbí, bez oponentní kritiky kolegů.

technická pozn. : Videa jsou všechna v pořádku, jen se zde nezobrazují okna youtube u některých videí . 

1. Sisyfos : 

Odkaz na článek Luďka Pekárka a Lukáše Jelínka na webu Sisyfa : 

odkaz :  http://www.sysifos.cz/index.php?id=vypis&sec=1343680598

Dva členové spolku Sisyfos se zaměřili na přístroj Vitality Indicator ( Egely Wheel Vitality Meter ) maďarského vědce György Egely. Fyzikální věda České Republiky podle této mé osobní zkušenosti s nimi a praktického hodnocení stojí a padá s názorem těchto dvou pánů. Je to velmi pochybný fakt ! 

Tvrzení fyziků Lukáše Jelínka a Luďka Pekárka : 

Kontaktem s povrchem ruky živého člověka se vzduch zahřívá, stoupá vzhůru, na jeho místo postupuje neohřátý vzduch z okolí a nesymetrický tvar ruky pozmění proudění tak, že obsahuje i složku tečnou ke kolečku. Ta zasáhne část obvodu kolečka a roztočí ho. Rychlost rotace se ustálí, když tření v ložisku a brždění části obvodu kolečka o vzduch vyrovná hnací sílu vodorovné složky proudícího vzduchu. Působení proudu vzduchu na ostré hroty obvodu kolečka je obdobné působení proudu vody na lopatky rotoru Francisovy vodní turbíny http://en.wikipedia.orgStator Egelyho kolečka, který mění směr proudění vzduchu, je tvořen povrchem vnitřní strany ruky přiložené ke kolečku, přičemž je v tomto případě současně i zdrojem tepla zahřívajícího a uvádějícího v pohyb okolní vzduch.                                                                                      

                                                                                              zdroj :  web Sisyfos

2.  Reakce :

Toto je nesmysl, okraj kolečka má sice zuby, ale ty nemají plošku o které by se pohybující vzduch mohl opírat a tak jej roztáčel ! 

Pokud použijeme model Stirlingova motoru, ... 

odkaz :  http://www.animatedengines.com/ltdstirling.html 

...kdy v uzavřeném termodynamickém systému se využívá tlak vzduchu na překážku, pochopíme pohyb vzduchu v otevřeném prostředí u ruky daleko lépe než při přirovnání k Francisově vodní turbíně. Známe jakým směrem se ohřátý vzduch uvnitř nádoby bude pohybovat, je usměrněn prostorem a stojí mu v cestě píst. V otevřeném prostoru kolem ruky se tělesné teplo uvolňuje neusměrněně, jak z dlaně tak i prstů teplo ohřeje okolní vzduch a ten stoupá k chladnějším vrstvám vzduchu nahoru. Neexistuje termodynamický mechanismus, který by z pravidla směřoval pohyb kolečka od dlaně k prstům. Již prohřátý vzduch rukou stoupá nahoru kolem okrajů kolečka, to reagovat na pohyb vzduchu samozřejmě může, ale protože z obou stran možné rotace přistupuje na jeho místo vzduch chladnější, nemůže nikdy převládnout působení stoupajícího teplého vzduchu kolem zubů kolečka jedním směrem ! 

Tepelná výměna mezi rukou a chladnějším okolním vzdušným prostředím není zdrojem rotace Egelyho kolečka !

 

3.  Praktické experimenty

1. Experiment s třemi teplými nádobami evokujícími tvar a přiložení ruky : 

 

2. Experiment s gumovou rukavicí naplněnou teplou vodou : 

Zde se do prostoru kolem gumové rukavice uvolňuje teplo z naplněné teplé vody, kdy je zohledněn tvar působení skutečné ruky. Kolečko se ani po několika minutách a výdeje necelých 2 stupňů a tím snížení teploty rukavice ani nepohne ! Teplo není zdrojem rotace Egelyho kolečka !

 

3. Experiment s šesti teplými nádobami evokujícími tvar a přiložení ruky : 

 

Egelyho kolečko přestane rotovat, když odebereme polovinu (3) teplých hrnků, teplo šířící se vzduchem mezi 6 hrnky ho rozpohybuje, ale protože nemá z druhé strany tak jako u ruky do prostoru o co se svést, tak aby se jeho hnací síla usměrnila jedním směrem, tak jako u Stirlingova motoru a nebo stočila tak jako v případě 6 hrnků do komínového efektu, pouze neusměrněně stoupá k chladnějším vrstvám vzduchu !

Egelyho kolečko rotuje mezi 6 hrnky, nerotuje když mezi hrnky uzavřeme rozestupy, protože nepřistupuje již chladnější vzduch od podložky. 

 

 

 

pozn. Občas vliv tepla sálajícího ze stěn třech hrnků nepatrně převládne jedním směrem rotace a kolečko sebou nerozhodně škubne. Náhodné rotace způsobují vzdušné pohyby již v místnosti přítomné, ale souvislou a zrychlující rotaci, tak jako je u ruky to nikdy nenavodí ! To protože z obou možných stran rotace přistupuje pohyb vzduchu chladnějšího od podložky, což zamezuje převládnutí rotace puzené průchodem stoupajícího již ohřátého vzduchu kolem ozubení kolečka, který se může stáčet do jedné ze stran možné rotace . 

 

 

 

 

4.  Video fyzika Lukáše Jelínka : kde se snaží zhodnotit pohyb kolečka z hlediska jeho ideového předpokladu, že další doposud neobjevená síla v člověku není. 

 

Pan Jelínek zde testuje Egelyho kolečko špatně, zvolil velmi jednostrannou metodiku a jeden jediný logický směr, který vyextrahoval z pozorovatelných dějů. Bohužel vynechal celou další řadu aspektů a vlivů tohoto experimentu . 

Snížením stropu nad kolečkem sice degraduje tepelná výměna a kolečko se zdánlivě zastavuje díky ní, ale pan fyzik zapomíná na to, že mu stále do prostoru pod igelitem vniká chladnější vzduch a také působí elektrostatický náboj z povrchu igelitového euroobalu. Plastové kolečko reaguje jak na elektrostatický náboj, tak i zvyšující se teplotu pod igelitem, tak že jej tyto síly brzdí, zpravidla se nakloní. Mne se kolečko v zcela uzavřených nádobách u ruky točí , nezastavuje se ! Naopak s prohřátím vnitřního vzduchu rukou se kolečko pohybuje rychleji ! Záleží na síle která dokáže jít proti působení ohřátého vzduchu, který se rozpíná a tak tlačí na plastové stěny a samotné kolečko ! Rozhodně tam nedochází k tepelné výměně, která by pohybovala kolečkem . A ve videu ,,Egely Wheel Vitality Meter spin in a fully sealed plastic container '' níže kap. 6. , kde se kolečko točí v zcela uzavřené plastové nádobě po působení rukou z venčí, je zcela bezpochybně dokázáno , že tepelná výměna mezi rukou a okolním vzduchem není zdrojem rotace kolečka ! 

 

 

 

5.  Video pořízené ateistou S. Černým za účelem zpochybnit pana György Egely a jeho přístroj Vitality Indicator ( Egely Wheel Vitality Meter ) a také praktické vyhodnocení, že existuje vitalita jako komplexní vyzařování živých organismů. 

 

Zakoupil jsem si Egelyho kolečko ve stejné době, kdy si jej zakoupil i pan Černý. Ten kolečko testoval za účelem vyvrátit tvrzení pana Egelyho. Na Facebooku jsme cca dva roky spolu debatovali nad touto problematikou a hodnotili své praktické zkušenosti a teoretické názory, které z nich plynuly. Na počátku mi pan Černý přislíbil, že ať už to dopadne jakkoliv, zveřejní svoje poznatky na svém domovském webu ateistů OSACR. Vzhledem k tomu, že jsem mu přesně popsal co dělá za chybu při testování ( viz. jeho video ) a on si to sám mohl opětovně ověřit, dal mi nakonec za pravdu. Potvrdil mi, že pan Egely má pravdu ! To také dokazuje jeho video, které mělo naopak dokázat, že ji nemá ! Bohužel o této skutečnosti nadále mlčí ! 

Pan Černý zahajuje testování kolečka tím, že stojící kolečko u teplých nádob rozpohybuje, tím že do něj nedbale strčí úpravou polohy papírové stěny. To je první a zásadní chyba, není určitelné co by kolečko dělalo dále, bez tohoto zásahu ? Kolečko stále rotuje směrem od kamery a pan Černý začne měřit teploty stěn hrnků laserovým teploměrem. Dlaně uvolňují více tepla než prsty tudíž podle fyziků převládá pohyb kolečka po směru prstů, kde se uvolňuje méně tepla než z dlaně. Tři hrnky naplněné teplou vodou mají představovat lidskou ruku, tedy by měl hrnek představující prsty mít menší teplotu než hrnky představující dlaň. Takto metodicky uchopené testování by mělo potvrdit teorii fyziků o teplotním vlivu, který rozpohybuje vzduch po směru od dlaně k prstům. Bohužel je vše jinak, protože hrnek představující prsty, tam kam se kolečko v testu pohybuje, má podstatně vyšší teplotu cca 34'C než hrnky představující dlaň 29'C a přesto kolečko rotuje směrem k teplejšímu hrnku. Pan Černý záměrně pozmění směr rotace a kolečko se po chvíli vrátí k původnímu směru rotace, k tomuto zaznamenanému jevu není z hlediska vědy a termodynamiky důvod, protože rotaci kolečka neurčují rozdílné teploty nádob, ale pouze vzdušné pohyby v místnosti, které se pohybují směrem od kamery ke kolečku. Tedy pohyby aktéra testu víří vzduch a ten svádí deska stolu a papírová stěna mezi ně a kolečko a to je neustále puzeno k jednomu směru rotace.

Teorie fyziků ze Státního Zdravotnického Ústavu jsou špatně metodicky uchopené a prakticky nezhodnocené a mnozí lidé se nechají těmito teoriemi tepelné výměny lehce zmást ! Toto vysvětlení totiž nepramení z hlav těchto dvou fyziků, ale je šířeno v rámci skeptického hnutí z USA, jedna z informačních větví sahá k Jamesovi Randimu a jeho diskusním fórum, které ale byly již uzavřeny, stejně jako diskreditační kampaň Jamese Randiho proti panu Egelymu, která byla pochybně vedena a lživě vystavěna. Bohužel ani v USA neprovedl James Randi výzkum, který by potvrdil jeho tvrzení. Čeští skeptici se jen snažili býti světoví a s radostí převzali tento nesmysl. Přitom ignorují Egelyho již vydanou akademickou studii a vymlouvají se na to , že neumí Maďarsky, jenže tato studie je v angličtině :-) !  Ateisté nemají rádi skeptiky, ale pokud jde o jev, který by mohl dokázat např léčitelské schopnosti a sílu tím pádem duchovní potenciál lidského organismu, raději se k názorům skeptiků připojí bez jakéhokoliv důkazu. O tom svědčí ten fakt, že pan Černý již roky prezentuje na youtube něco co sám vyloučil. 

 

 

6. Stříbrný bludný balvan 2012 / György Egely, za mimořádné úspěchy v matení české veřejnosti v oblasti fyziky. 

odkaz :  http://www.sysifos.cz/index.php?id=vypis&sec=1363969022

Toto ocenění spolku Sisyfa je pro českou vědu ostudou a známkou toho jak je věda u nás zmanipulovaná tendencemi a paradigmatem, který určuje, že vše co naznačuje přesah lidského bytí, neexistuje! Je s podivem, že o takovémto vědeckém a dosti zásadním objevu publikují a rozhodují jen dva lidé z celé akademické sféry ? !

Celá tato jejich snaha o vědu a objektivní náhled na problematiku pohybu mlýnků u živých organismů padá s tímto praktickým hodnocením pohybu Egelyho kolečka v uzavřené plastové nádobě , kdy na něj skrze tepelný izolant což je plastová nádoba nemůže působit tělesné teplo. To se jen při výměně rukou a jejich pohybu uvolňuje do prostoru a stoupá, těžko ohřeje stěnu nádoby, natož ji prohřeje společně s vnitřním vzduchem. Navíc tepelná výměna ve zcela uzavřeném prostoru zaniká s prohřátím vnitřního prostředí. Nemá se totiž jak dostávat dovnitř chladnější vzduch , který by nahrazoval již stoupající ohřátý. Pohyb kolečka způsobený tepelnou výměnou je v uzavřené nádobě zcela nemožný! Přesto kolečko na přibližující ruku reaguje střídavě po dobu několika minut .

Tepelná výměna není zdrojem rotace kolečka u ruky ! 

Elektrostatický náboj získaný na povrchu pokožky třením o oblečení není zdrojem rotace kolečka v uzavřené nádobě  ! Viz. odkaz níže .

 

pozn. Kolečko se s přívalem elektrostatického náboje skrze plastovou stěnu pouze horizontálně zhoupne, to protože se elektrostatický výboj opře o horní a dolní plochu těla kolečka s pohybem nabitého plastového hřebenu nahoru a dolů. Pohyb hřebenu po směru možné rotace nemá na kolečko žádný vliv! Na okraji kolečka nemají zuby plochu o kterou by se cokoliv mohlo opřít , tedy ani elektrostatický výboj !  

Kašlu na milionové výzvy, protože pokud toto nezhodnotí fyzici sami od sebe, nemají vydávat stanoviska a studie bez praktického vyhodnocení ! Studie na toto téma již jsou pod hlavičkou Maďarské Akademie Věd vydány.

odkaz :  http://www.slideshare.net/zerofieldenergy/egely-experimental-investigation-of-biologically-induced-energy-transport-anomalies-1986-91p

Je nesmysl, aby jakýkoliv laik a nebo i další vědec přišel s kolečkem EW a chtěl zásluhy za vysvětlení tohoto jevu rotace koleček u živého organismu! Musel bych se stydět, kdybych si za to ještě nechal platit ! Ty peníze si zcela právem zaslouží ten, kdo to vědecky hodnotil řadu let ! Je to pro akademiky kolega a akademie ho diskredituje jen proto, aby svět nemohl uznat další složku vyzařování organismu a to vitalitu. Už vidím pana Pekárka a Jelínka jak uznají někoho z lidu jak jim předvádí, že se Egelyho kolečko u teplých nádob nikdy netočí.  Tvrdím z vlastní zkušenosti s těmito pány, že to nikdy neuznají i když to viděli na vlastní oči ! James Randi je velmi špatným nástrojem a záštitou vědy a ukazuje na bezcharakternost české vědy ! Je tristní ten fakt, že tento vědecký paskvil, který tito dva pánové rychle sesmolili zjevně na zakázku , protože pan Egely v té době přijel do Prahy, přebírá celý akademický svět jako jedinou a objektivní pravdu ! Smutný obrázek ! 

 

 

 

Autor: Antonín Kratochvíl | neděle 24.4.2016 22:13 | karma článku: 17,96 | přečteno: 1347x
  • Další články autora

Antonín Kratochvíl

Tříprsté humanoidní mumie řešené v parlamentu Mexika, byly lékaři označeny za autentické.

Dvě tříprsté mumie prezentované v parlamentu Mexika, jsou ty samé mumie ze 6 zveřejněných v TV dokumentu Gaia (2017). ČT označuje pětici mumií (Gaia) objevných v roce 2017 novinářem J. Maussanem za pozůstatky dětí, což je nemožné!

24.9.2023 v 11:48 | Karma: 10,17 | Přečteno: 397x

Antonín Kratochvíl

Sisyfe, jedná-li se skutečně o teplo v rotaci mlýnků u ruky, Bludný balvan Vám nehrozí !

U příležitosti udílení cen spolku Sisyfos Bludné balvany 2019, upozorňuji na prokazatelný fakt, že pohyb rotorů u lidské ruky neiniciuje tepelná výměna, tvrzení skeptiků, že ano, má být přezkoumáno a hodnoceno vrámci této ceny.

4.10.2020 v 13:43 | Karma: 10,01 | Přečteno: 928x | Věda

Antonín Kratochvíl

Kolečko Egely Wheel u ruky nerotuje díky známým fyzikálním silám! Sisyfe, čím tedy rotuje?

Vědecký odborný svět pobízí laickou veřejnost k prokázání vědě neznámé síly. Naproti tomu nebylo vědecky prokázáno co pohybuje volně loženými rotory u lidské ruky. Tomuto jevu jsou přisuzovány síly, které ho prokazatelně netvoří !

30.4.2019 v 21:22 | Karma: 17,25 | Přečteno: 1267x | Diskuse| Věda

Antonín Kratochvíl

Věda versus Bioenergie / vyzařování živého lidského organismu.

U dlaní živého člověka rotují předměty volně ložené a balancující na ostrém hrotu. Tento pozorovatelný jev je laickou veřejností, ale i vědeckou komunitou přisuzován tepelné výměně. Je tomu skutečně tak, jak se všeobecně tvrdí ?

24.10.2018 v 19:32 | Karma: 8,85 | Přečteno: 484x | Věda

Antonín Kratochvíl

Rotace mlýnků u ruky je manifestací vědě neznámé síly. Spolek Sisyfos nedokázal, že ne !

Jsem prakticky přesvědčen, že kolečko Egely wheel, ale i papírové mlýnky na jehle rotující u ruky člověka manifestují vědě neznámou sílu. Milionové výzvy jsou neslušné a nepotřebné, jsem si jistý tím kde udělali soudruzi chybu :-)

28.6.2018 v 1:57 | Karma: 18,57 | Přečteno: 1204x | Věda
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Pád zhýralého náměstka otřásl Moskvou. Pod Šojguem se houpe židle

25. dubna 2024

Premium Ruskou politickou scénu rozvířil největší korupční skandál od začátku války. Zatčení náměstka...

Prezident má absolutní imunitu. Trump zaměstnal Nejvyšší soud, věří v průtahy

25. dubna 2024  19:09,  aktualizováno  19:40

Nejvyšší soud USA se poprvé zabývá otázkou, zda mají bývalí prezidenti absolutní imunitu vůči...

Trvalo to měsíc. Baltimore otevřel kanál pro lodě uvězněné po zřícení mostu

25. dubna 2024  19:34

Měsíc po zřícení přístavního mostu proplula nově otevřeným plavebním kanálem v Baltimoru první loď....

Chcete peníze? Máme otázky! Jourová jménem Bruselu griluje Ficovu vládu

25. dubna 2024  19:25

Nikdo si nepřeje, aby Slovensko přišlo o peníze z evropských fondů, řekla ve čtvrtek...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1663x
Člověk nesmí jenom něčemu věřit,

musí myslet, přemýšlet a měnit se.

 

...Josef Zezulka 

 


 


 

Seznam rubrik