Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Věda versus Bioenergie / vyzařování živého lidského organismu.

U dlaní živého člověka rotují předměty volně ložené a balancující na ostrém hrotu. Tento pozorovatelný jev je laickou veřejností, ale i vědeckou komunitou přisuzován tepelné výměně. Je tomu skutečně tak, jak se všeobecně tvrdí ? 

V roce 1993 György Egely založili firmu Egely Research and Development Ltd., která vyrábí a distribuuje přístroj na měření vitality.

Nenašel jsem vědeckou studii ( tedy mimo té studie György Egelyho ...viz. dole pod čarou  ), která by jev rotace mlýnků u ruky živého člověka hodnotila. Americký eskamotér, skeptik a TV showman  James Randi, který v jednotlivých státech po celém světě díky síti skeptiků a obdob spolku Sisyfos, rozšířil v příčině tohoto jevu teorii tepelné výměny mezi rukou a okolním chladnějším vzduchem, nezveřejnil praktické hodnocení tohoto jevu a ani neinicioval vědeckou studii. Pouze jsem objevil v diskuzním fóru Randiho video, kde aktér testu ukazuje rotaci kolečka u 6 teplých hrnků rozmístěných kolem celého obvodu kolečka.Tento experiment však nereprodukuje prostorové a tepelné parametry ruky v působnosti na okolní vzduch, proto jej nelze považovat za důkaz pro tepelnou výměnu působící v rotaci kolečka u ruky !

Ze zahraničních webů, blogů a diskuzních fór jsem zjistil, že Egelyho kritizoval především Randi a snažil se ho zdiskreditovat. Pan Randi tvrdil, že Egely není vědec, že ho na jeho vysoké škole neznají. Později tvrdil, že Egelyho titul je získaný ve východním bloku a tím pádem nemá váhu. ( ....tedy logicky ani všech ostatních akademiků v Maďarsku a bývalé ČSSR a nyní ČR :-) absurdní je ten fakt, že ho všichni skeptici a vědci staví na piedestal vědecké objektivity a pravdy ). Skutečnost je taková, že pan Egely vystudoval tepelnou energetiku ve strojírenství a v roce 1982 získal doktorát na Technické univerzitě v Budapešti. Na univerzitě se zabýval především teplem a přenosy energie. 

V roce 1997 si předsevzal spolek Sisyfos, že se zaměří na přístroj Egely Wheel Vitality Meter ( EW ) maďarského vědce György Egely. 

XVIII. ELEKTRONICKY OBEZNIK SISYFOS [16.6.1997] Predevsim se ... color="rgb(0, 102, 33)"www.sisyfos.cz/sisyfos/obeznik/sisyfos.18

Sbehem okolnosti se mi letos nedarilo ucastnit se vyborovych schuzi Sisyfa a ... Podobne se pokusi prozkoumat nove inzerovany pripravek Egely Wheel, jenz ................................( Sisyfos renovuje web a odkaz je již nefunkční )

Prof. Jiří Heřt tři roky po té označil tento přístroj za podvodné zařízení a zařadil toto hodnocení do své knihy ,, Alternativní medicína a léčitelství: Kritický pohled ", Jiří Heřt / 2010 a v televizním pořadu debaty léčitelů s lékaři uvedl, že nebude zakupovat tento přístroj a zatěžovat tak rozpočet Akademie věd nesmysly ! 

V roce 2012 jsme oslovil se zájmem o tento přístroj a jeho funkci pana Jiřího Heřta, který mě po emailu odkázal na fyzika Doc. Luďka Pekárka ( Sisyfos ). Oba tito pánové mi sdělili nezávisle na sobě, že tento přístroj neznají. Navštívil jsem tedy s přístrojem EW pana Pekárka v jeho kabinetu ve Státním zdravotním ústavu a při několika mých návštěvách jsme společně testovali a řešili funkci tohoto přístroje. 

Výsledný skeptiky vydaný článek na webu Sisyfos se neslučuje s tím co jsem společně pozorovali a co jsme o tomto jevu zjistili ! 

K lepšímu pochopení toho, jak se na tento jev dívá laik nebo fyzik budu sdílet dva experimenty níže viz 1. a 2. video, kde je zjevné, že sami autoři těchto experimentů dělají zásadní metodické a tím pádem praktické chyby při testování kolečka EW a tudíž jsou jejich předpokládané teorie chybné ! A doplňuji několik mých videí A, B, C, D, kde to co tvrdím prakticky hodnotím . 

1. Video / Egelyho kolečko vysvětleno / Sisyfos Cz /  zdroj YouTube. 

citace k videu : Tvrdí se, že tímto kolečkem lze měřit energii Čchi, kterou člověk údajně disponuje. Jednoduchým experimentem Vám ukážeme, že to není pravda. / zdroj YouTube

Ve videu výše pan fyzik Jelínek ze Sisyfa testuje kolečko EW a ke své argumentaci, která má být logická a objektivně pravdivá vybírá jen síly, které nahrávají výslednému hodnocení. Plastové kolečko je elektrostaticky ovlivnitelné (viz. video B níže ), statický výboj s ním pohne i když je v neprodyšně uzavřené plastové nádobě, ale kolečko se pohne jen souvisle s pohybem nabitého plastového hřebenu otřeného o vlasy nahoru a dolů, tedy se začne houpat zároveň s tahy hřebenu. Když znovu nabijete hřeben a hýbete s ním po směru možné rotace, kolečko to k rotaci nevypudí, protože nemá na svém okraji plochy o které by se cokoliv opřelo. Pan Jelínek zcela opomněl elektrostatický vliv euro obalu na plastové kolečko, který se k jeho plochám těla přibližuje snižováním stropu nad ním. Tato elektrostatická síla stejně jako při jeho puzení k houpání zatlačí na celý obvod plochy těla kolečka a kolečko to brzdí různými tečnými silami k němu. Pod euro obalem v žádném případě nepřestala probíhat tepelná výměna, protože aktér testu zcela netěsní okraje euro obalu a pod zápěstím ruky je dostatečně velký průduch k natahování vzduchu chladnějšího z okolí, kde zápěstí nepřilne zcela k podložce. Jeho teorie a terminologie zní vědecky, výsledek je sice logický, ale nepopisuje to co se skutečně s kolečkem děje pod euro obalem, protože nepočítá se všemi fyzikálními silami, které tam spolupůsobí ! To je závažná metodická chyba ! Musíte počítat se všemi možnými silami a ne si vybrat jen ty co se vám hodí do kontextu kýženého závěru !

Tvrzení fyziku Luďka Pekárka a Lukáše Jelínka zveřejněné na webu Sisyfa / 2012 :

Kontaktem s povrchem ruky živého člověka se vzduch zahřívá, stoupá vzhůru, na jeho místo postupuje neohřátý vzduch z okolí a nesymetrický tvar ruky pozmění proudění tak, že obsahuje i složku tečnou ke kolečku. Ta zasáhne část obvodu kolečka a roztočí ho. Rychlost rotace se ustálí, když tření v ložisku a brždění části obvodu kolečka o vzduch vyrovná hnací sílu vodorovné složky proudícího vzduchu. Působení proudu vzduchu na ostré hroty obvodu kolečka je obdobné působení proudu vody na lopatky rotoru Francisovy vodní turbíny http://en.wikipedia.orgStator Egelyho kolečka, který mění směr proudění vzduchu, je tvořen povrchem vnitřní strany ruky přiložené ke kolečku, přičemž je v tomto případě současně i zdrojem tepla zahřívajícího a uvádějícího v pohyb okolní vzduch.                                        zdroj citace : https://www.sisyfos.cz/clanek/557-egelyho-kolecko-vysvetleno

1. Francisova vodní turbína je lopatkový rotor, kde je prostorově usměrněn proud vody v náhonu na lopatky o které se pohybující voda opře. 

Kolečko EW, ale není lopatkový rotor, protože nemá na svém okraji plochy o které by se cokoliv opřelo!  Zuby na okraji obvodu kolečka mají ostré hrany a od ruky vzduch nic nepohání ! Proudění vzduchu u povrchu dlaně a prstů ruky nemá prostorové usměrnění a tak náhon na případné lopatky, které tam nejsou. Pohyb vzduchu tepelnou výměnou nabírá na síle v opření se za překážku ( plochu ) pouze, když jej prostorově usměrníte. Tedy vytvoříte takzvaný komínový efekt teplými stěnami 6 hrnků rozmístěnými protilehle kolem celého obvodu kolečka. ( viz. video A níže ). K rotaci kolečka je zapotřebí mezer mezi hrnky ( bez mezer nerotuje ) k přístupu vzduchu chladnějšího od podložky z prostoru na místo již prohřátého vzduchu mezi šesti stěnami teplých hrnků. Teplý vzduch ohřívaný ze stěn hrnků stoupá k chladnějším vrstvám vzduchu v otevřeném prostoru a opírá se tak o spodní plochu těla kolečka a protože je vyvíjený rozdílný tlak tečné složky na tuto plochu způsobuje to moment krutu a pudí jej to k rotaci . ( Kolečko je tím dobře vyvážené, protože na něj působí pohyb vzduchu po celém jeho obvodu a je tak prakticky nebrzděno suchým ložiskem ). Pohybující vzduch se po směru možné rotace kolečka nemá o co opřít ! 

K platnosti tvrzení pánu fyziku je zapotřebí plochy o které by se tečná složka pohybu vzduchu opřela, tedy i možné vychýlení vzduchu po směru rotace potřebuje plochu. Na místo již prohřátého vzduchu dlaní a prsty postupuje vzduch chladnější z otevřeného prostoru od konce prstů, ale i z protichůdného směru možné rotace od konce polštářku dlaně ( od zápěstí ). Tyto protichůdné pohyby postupujícího chladnějšího vzduchu na místo již prohřátého stoupajícího vzduchu by musely také tlačit na lopatky a tak brzdit případné stočení již prohřátého stoupajícího vzduchu k jedné straně. 

Video A : 

 

Když opatrně odeberete polovinu hrnků / 3 ze 6  ( viz. video A výše ), tak aby jste reprodukovali působnost ruky, kolečko se zastaví. Stoupající prohřátý vzduch již nemá sílu kolečkem točit, dříve prostorově usměrňované teplo se uvolní do otevřeného prostoru a pohyb vzduchu není již usměrňován vzájemně protilehlými stěny hrnků do komínového efektu...do víru. Tedy, když by šlo v rotaci kolečka o vír, stále je zapotřebí lopatek, které tam nejsou, proto nejde jen o stáčení vzduchu který by vzal za lopatky, ale o působení tlaku tečnou složkou stoupajícího prohřátého vzduchu na protilehle místa na spodní straně plochy kolečka.Tento pohyb prohřívaného vzduchu u menší poloviny obvodu kolečka již kolečko nevypudí k rotaci. ( kolečko by mělo tendence se převrhnout, pokud by u ruky nepůsobila ještě jiná síla, která kolečko udrží v rovnováze a vypudí jej k rotaci ). 

 

Teď záměrně odbočím a chybně připodobním kolečko EW k elektrostatickému motoru, aby bylo jasné, že i elektrostatický výboj se potřebuje navázat na plochy plastového válce ( vyvíjet fyzický tlak na stěny láhve ), tak aby láhev rotovala. Působení elektrostatických výbojů z elektrod na stěny láhve je protilehlé ! viz video v odkaze níže : 

odkaz : https://www.youtube.com/watch?v=TVYzk4Rm2hs

 

Video B :

 

Uzavřené kolečko EW do neprodyšné plastové nádoby ( viz. video B výše ) je elektrostatickým výbojem např. z plastového hřebenu otřeného o vlasy ovlivnitelný v pohybu i skrze stěnu nádoby. S vertikálním pohybem elektrostaticky nabitého hřebenu se kolečko zhoupne ve směru pohybu hřebenu. Tedy nahoru a dolů a jen se zhoupne a zastaví, k rotaci jej to nevypudí . Když znovu nabitý hřeben pohybujete horizontálně po směru možné rotace kolečka, kolečko se nepohne k rotaci ! Příval elektrostatického výboje z hřebenu se nemá již o co navázat  / opřít, tak jako se opřel o spodní a horní plochy těla kolečka a to se tak zhouplo návazně s tahy nabitého hřebenu . 

Kolečko EW musí být k rotaci puzeno jiným mechanismem než potřebuje ke své práci lopatkový rotor! Tepelná výměna ( pohyb vzduchu jí vyvolaný ) i elektrostatický výboj potřebují překážku o kterou se fyzicky opřou nebo elektrostaticky plošně navážou, jen tak mohou pudit volně ložený rotor k ustálenému pohybu. 

závěr :  To co tvrdí pánové Luděk Pekárek a Lukáš Jelínek je chybně interpretováno, protože považují kolečko za lopatkový rotor, což není možné, protože kolečko má ozubení zakončeno ostrými hranami a jejich popis pohybu vzduchu počítá jen s ustálením pohybu vzduchu po směru rotace díky tvaru ruky a stoupajícímu vzduchu, který se podle nich stáčí podél ruky vždy po směru od dlaně k prstům, tedy od silnějšího ( teplo z dlaně ) k slabšímu teplotnímu gradientu ( teplo z prstů ) a i k tomuto vysvětlení potřebují lopatky, tedy plochu o které se případně stočený vzduch může opřít a tak pudit rotor k pohybu, ale ty tam nejsou ! Fakt,, že tato teorie o rozdílném teplotním gradientu, který udává směr rotace u ruky je chybná ukazuje 2. video níže, kde taktéž autor videa se snaží zmatečně dokázat, že se jedná o tepelnou výměnu . 

 Vědecké objektivní hodnocení toho zdali se ve skutečnosti jedná o tepelnou výměnu v rotaci kolečka EW u ruky není dohledatelné. Existuje pouze akademická studie pana Egelyho, kde pan Egely popisuje, že se o tepelný vliv nejedná. Pánům fyzikům ze Sisyfa nikdo z kolegů neoponoval, nikdo nekontroloval jejich praktické a teoretické postupy a jejich článek nesplňuje potřebné parametry vědecké studie. Kolečko EW přiložené u ruce podobných neživých předmětů není roztočitelné z pozice přikládané ruky tepelnými, elektrostatickými a elektromagnetickými silami, tak jak uvádí ve svém patentu a studii pan György Egely. 

------------------------------------------------------------------------------------------

2. Video / Egelyho kolo se otáčí pomocí teplých šálků / egelywheel / zdroj YouTube 

 

Zde ve sdíleném experimentu na YouTube jeden známý aktivní ateista chtěl zdiskreditovat pana Egelyho a provedl experiment s kolečkem Egely Wheel, kde měřil teploty stěn teplých třech nádob laserovým teploměrem. Kolečko mu od začátku natáčení u teplých 3 hrnků nerotuje a až úpravou papírové stěny jej rozpohybuje srknutím do něj ! Kolečko rotuje proti směru hodinových ručiček a aktér testu záměrně změní směr rotace a ta se opět vrátí k původnímu směru točení. A v tomto aspektu dělá metodickou chybu, protože si nevšiml, že se mu kolečko točí od méně teplého hrnku 29C k více teplému 34C ( později teploty jednotlivých hrnků 27-29-30 ). ( Méně teplý hrnek má představovat méně teplé prsty, ke kterým se vždy rotace u ruky ustálí ) , zde aktér videa předvedl opak, který odporuje teorii fyziků ze Sisyfa, uvedené výše v 1. kapitole. Tento fakt jsem mu sdělil a protože jsem mu vysvětlil, že se mu kolečko bude točit přesně takhle i když nebude v hrncích teplá voda, pochopil že rotaci kolečka způsobuje svými pohyby, kterými víří vzduch v místnosti a toto proudění zachytí deska stolu a přenese ke kolečku a papírová stěna ho usměrní mezi ní a kolečko a tak na něj proudí vzduch, kdy ke všemu musel mít v místnosti otevřené dveře nebo okno. Na několik hodin se odmlčel a pak mi odepsal, že mám pravdu a že se pan Egely nemýlí. Bohužel od té chvíle již nekomunikuje a jeho videa jako torzo jeho omylu na YouTube stále visí !

Video C :

 

Zde (Video C výše ) je přístroj Egely Wheel Vitality Meter v plastové neprodyšné nádobě , aktér testu si ruce neotírá pro případné nabíjení elektrostatickým nábojem a už víme, že i kdyby to dělal elektrostatický náboj není schopný pudit kolečko k rotaci, protože kolečko nemá na svém okraji lopatky o které by se opřel.

....technická poznámka : otíral jsem si ruce o umělé vlákna koberce a stejný efekt pohybu kolečka v nádobě jsem nebyl schopný provést. Tělesné teplo ohřívá okolní vzduch a ten stoupá k chladnějším vrstvám vzduchu, ruce se plastové stěny nedotýkají tak, aby jí prohřívaly a plastová stěna je tepelný izolant. Kolečko reaguje částečnou rotací u střídavého přiblížení ruky ke stěně, vzdušné proudění venku je zcela stíněno. 

....technická poznámka možná tepelná výměna teplem z venčí skrze stěny nádoby by měla uvnitř ustávat, protože tam není přísun vzduchu chladnějšího , nic takového se tam neděje .

Kolečko není s bateriovou napájecí měřící částí s diody mechanicky ani elektrifikačně spojeno . Napájení pouze aktivuje otáčkoměr a rozsvěcuje diody s příslušnými hodnotami rychlosti rotace. 

Když by točila kolečkem tepelná výměna ( pohyb vzduchu ) roztočil by kolečko v neprodyšné nádobě každý..... to platí i pro elektrostatický výboj  ! Neprodyšná nádoba se používá jen pro stínění vzdušných vlivů v otevřeném prostoru. Víme tak, že se nemůže jednat o dech, průvan, tělesné teplo a ani o statickou elektřinu, která sice neprodyšnou stěnou projde, ale elektrostatický výboj nedokáže vypudit kolečko k rotaci , protože kolečko nemá lopatky ( plochy ) po směru možné rotace o které by se opřel ( navázal ). 

Experimenty s ohřátou plochou pod kolečkem uvolňující teplo vertikálně kolmo ke kolečku nebo i 6 teplých hrnků rozestavěných kolem obvodu kolečka v žádném případě nereprodukuji prostorové, tvarové a teplotní působeni skutečné ruky na kolečko. Kolečko EW se z pozice umístění ruky k němu u teplých předmětů netočí a netočí se ani když napodobíte tvar ruky třeba naplněnou gumovou rukavici teplou vodou ( viz. video C níže ) ! Jde pouze o uvolněné teplo do prostoru a tvar ruky, takže kolečko by mělo rotovat pokud je tepelná teorie platná. Bohužel i na vzdory všeobecnému ,, MY ´´si myslíme, že jde o teplo, kolečko sebou ze své klidové pozice u teplých předmětů nerozhodně škube a nikdy se neroztočí ......Asi těm neživým předmětům ,, něco ´´ chybí, nemyslíte ? :)

 

 

K prokázání této síly není třeba zvláštní jedinec, který rukou roztočí kolečko v neprodyšném boxu. Ruce máme všichni ! Paranormální výzva nepřipouští všemožné pomůcky ...boxy, technologie atd. musíte to prokázat přímo. Randi si podmínky testů uměl velice chytře zařídit a tak dobře zajistit nevyplacení jeho výzvy. ( Však ono skutečně postačí přemýšlet a pozorovat, jak se kolečko bude chovat u teplých předmětů z reprodukovatelných parametrů pozice a tvaru přikládané ruky ke kolečku ). A když nejsou na okraji plastového kolečka EW plochy ( lopatky ) o které by se cokoliv opřelo, ale jen ostré hrany, musí být s vědeckým hodnocením této problematiky něco v nepořádku ! Šach mat není na někom, kdo něco tajemného tvrdí, ale na vědcích, kteří na základě chybného testování a tím pádem nepřesné interpretace tohoto jevu mají toto své tvrzení dokázat. Nic takového se doposud nestalo ! 

3 383 333 KČ by měli tito pánové věnovat na dobročinné účely a začít dělat v tomto případu jevu rotace mlýnků u ruky pořádnou vědu a ne se jen odkazovat na všemožné kejklíře s mediální a finanční mocí.  Dokazovat nemá laik se sílou, kterou máme, když s ní kolečko roztočíme všichni ( tedy jen pokud jsme zdraví )...., ale vědec, který k tomu vystudoval, který k tomu má laboratorní podmínky, oponentní kontrolu kolegů a možnosti grantů a publikační vědecké činnosti. 

Kolečko foukáním vzduchu rozpohybujete, protože je velmi lehké, proudění vzduchu za něj dokáže vzít a rotovat s ním, ale takovéto vyvolané proudění například foukáním z úst a nebo průvanem z okna / pod dveřmi je silné a zatlačí na spodní a vrchní plochu těla kolečka a to ho vypudí k rotaci. Ruka nedokáže hnát tepelnou výměnou jí vyvolanou vzduch proti vrchní a spodní ploše kolečka, tak jako při proudění vzduchu aktivně způsobeného a probíhajícího již v místnosti a nebo jako v případě 6 hrnků kolem dokola obvodu kolečka ...

Co tedy pohybuje kolečkem ? ...

 

 

Tento článek je věnován in memoriam Luďku Pekárkovi, děkuji mu za mnoho hodin společných diskuzí. Vzpomínám si jak mi říkal, když se kolečko EW nepohybovalo u gumové rukavice plné teplé vody, ať se zaměřím na nepatrné záškuby kolečka, kde bylo patrné, že by kolečko chtělo rotovat, ale něco jej brzdí. Uviděl jsme v jeho očích skutečný zájem o pravdu v tomto jevu. Dnes už jsem to díky němu a mnoha hodin pozorování tohoto efektu pochopil a vím i že se sice mýlil ve své interpretaci jevu rotace mlýnků u ruky a nedbal toho co viděl a co jsem mu prakticky s EW předvedl, ale pokud by nebyl nucen rychle vydat svůj článek na webu Sisyfa k příležitosti návštěvy pana Egelyho v Praze, určitě by jsme na to přišli společně. Bohužel tendence a ideologické mocenské vlivy ve vědě nejsou konspirací, ale zcela reálný neduh dnešní vědecké komunity. 

 

 

-----------------------------------------

 

 Doplňující a tématicky přímo i nepřímo související odkazy pod čarou  : 

 

György Egely 

Oficiální weby : 

http://egelywheel.net/george-egely/

http://egely.hu/oneletrajz/

Patent :   

odkaz :   https://patentscope.wipo.int/search/en/detail.jsf?docId=WO1991008703&recNum=3&office=&queryString=FP%3A%28gy%C3%B6rgy+egely%29&prevFilter=&sortOption=Pub+Date+Desc&maxRec=3

odkaz :    http://www.rexresearch.com/egely/WO9108703.pdf 

odkaz :    https://www.scribd.com/document/85843196/Bio-Energetic-Devices-The-Egely-Wheel-Vitality-Meter-by-Gyorgy-Egely-PDF

 odkaz :   http://inventor.hu/Olympic2000/gg2/gg2057e/gg2057e.htm

 

Studie :

EGELY, G.: Experimental Investigation of Biologically Induced Energy Transport Anomalies. Správa výzkumu. KFKI 1986-94/K.

Publikováno v 365 výtiscích. Se souhrnem v maďarštině a ruštině. Černé a bílé ilustrace a fotografie.

 

Yearbook - Central Research Institute for Physic 1985 - 1986

 

-----------------------------------------

 

Prof. František Kahuda 

 Česká psychoenergetická společnost :   odkaz   http://www.cepes.cz/

Kahuda, F.: Mentální energie a její využití v praxi. Soubor studií a
statí. Praha, Červen 1980.

Kahuda, F.: Mentiony a fyzikální projevy myšlení (Materialistický
mechanismus hmotných dějů v CNS), Výzkumná zpráva, PF UK, září 1974

Kahuda, F.: Fundamentální záření hmot. Projekt ideového řešení,
výzkumného úkolu VŠCHT Praha F – 2290 – 922, 43 s, březen 1984.

Kahuda, F.: Superinfragravitační sjednocení sil a fundamentální záření
hmot. Závěrečná výzkumná zpráva VŠCHT Praha, 188 s. (+ 5 s. souhrn),
srpen 1986

Wikipedie :  odkaz:   https://cs.wikipedia.org/wiki/Franti%C5%A1ek_Kahuda

odkaz :  https://plus.rozhlas.cz/frantisek-kahuda-mystik-marxismu-leninismu-6512508

citace / zdroj web ČEPES : 

Nejdůležitějším výsledkem oponentury z roku 1988 bylo konstatování oponentní rady, že:

– dosažené výsledky v experimentální fázi naznačují existenci fenoménu mentální energie, nevypovídají však o její podstatě.

Dále bylo doporučeno pokračovat ve výzkumu mentální diagnostiky, zařadit do výzkumu problematiku mentální terapie a navázat spolupráci se zahraničními organizacemi podobného zaměření. Tyto úkoly se však již neuskutečnily, neboť PEL při absenci morálně i profesionálně silné osobnosti v jejím čele byla na samém počátku politických a hospodářských změn v ČSR zlikvidována včetně veškeré dokumentace..

 

-----------------------------------------

 

FYZIKÁLNE POLIA BIOLOGICKÝCH OBJEKTOV A TRIBOELEKTRICKÝ JAV V ŽIVÝCH SYSTÉMOCH                                   

odkaz :  https://inis.iaea.org/collection/NCLCollectionStore/_Public/43/130/43130869.pdf

 

SENZOR NA PRINCÍPE IONIZAČNEJ KOMÔRKY PRE MERANIE BIOLOGICKÝCH OBJEKTOV A ICH VZÁJOMNÝCH INTERAKCIÍ 2010         

odkaz :  https://inis.iaea.org/collection/NCLCollectionStore/_Public/43/130/43130884.pdf

 

-----------------------------------------

 

Elektromagnetická pole živých buněk

https://www.ufe.cz/sites/default/files/Media/vkn-elektromagneticka_pole_zivych_bunek.pdf

 

-----------------------------------------

An Introduction to Human Biophoton Emission

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2707605/ 

https://www.researchgate.net/publication/7795982_An_Introduction_to_Human_Biophoton_Emission

https://en.wikipedia.org/wiki/Biophoton

 

PS : Pro všechny zde, kdo by mi to chtěl pořádně argumentačně nandat a nesouhlasí se mnou, platí ten fakt, že to co tvrdím, si mohou sami prakticky ověřit. Teoretizovat bez vlastní zkušenosti s tímto jevem je nekonstruktivní a bezpředmětné, proto neotevírám diskuzi. Podstatný je projev rotace kolečka a ne co o ní kdo tvrdí. Nezapomínejte si zavřít okna a utěsnit průvan pod dveřmi, protože když to neuděláte, kolečko vám bude u třech hrnků rotovat, vtip je ale v tom, že v nich nemusí být teplá voda i bez ní bude rotovat úplně stejně pokud se v místnosti ke všemu pohybujete.  K sepsání článku mě inspiroval Patrik Kořenář a jeho motivační kritické videa na YouTube, díky ! 

 

 

 

 

Autor: Antonín Kratochvíl | středa 24.10.2018 19:32 | karma článku: 8,85 | přečteno: 484x
  • Další články autora

Antonín Kratochvíl

Tříprsté humanoidní mumie řešené v parlamentu Mexika, byly lékaři označeny za autentické.

Dvě tříprsté mumie prezentované v parlamentu Mexika, jsou ty samé mumie ze 6 zveřejněných v TV dokumentu Gaia (2017). ČT označuje pětici mumií (Gaia) objevných v roce 2017 novinářem J. Maussanem za pozůstatky dětí, což je nemožné!

24.9.2023 v 11:48 | Karma: 10,17 | Přečteno: 397x

Antonín Kratochvíl

Sisyfe, jedná-li se skutečně o teplo v rotaci mlýnků u ruky, Bludný balvan Vám nehrozí !

U příležitosti udílení cen spolku Sisyfos Bludné balvany 2019, upozorňuji na prokazatelný fakt, že pohyb rotorů u lidské ruky neiniciuje tepelná výměna, tvrzení skeptiků, že ano, má být přezkoumáno a hodnoceno vrámci této ceny.

4.10.2020 v 13:43 | Karma: 10,01 | Přečteno: 928x | Věda

Antonín Kratochvíl

Kolečko Egely Wheel u ruky nerotuje díky známým fyzikálním silám! Sisyfe, čím tedy rotuje?

Vědecký odborný svět pobízí laickou veřejnost k prokázání vědě neznámé síly. Naproti tomu nebylo vědecky prokázáno co pohybuje volně loženými rotory u lidské ruky. Tomuto jevu jsou přisuzovány síly, které ho prokazatelně netvoří !

30.4.2019 v 21:22 | Karma: 17,25 | Přečteno: 1267x | Diskuse| Věda

Antonín Kratochvíl

Rotace mlýnků u ruky je manifestací vědě neznámé síly. Spolek Sisyfos nedokázal, že ne !

Jsem prakticky přesvědčen, že kolečko Egely wheel, ale i papírové mlýnky na jehle rotující u ruky člověka manifestují vědě neznámou sílu. Milionové výzvy jsou neslušné a nepotřebné, jsem si jistý tím kde udělali soudruzi chybu :-)

28.6.2018 v 1:57 | Karma: 18,57 | Přečteno: 1204x | Věda

Antonín Kratochvíl

Nález mumie tříprstého humanoida v Nazce / Peru .

Nalezená humanoidní mumie u Nazci v Peru má na rukou i nohou tři prsty a protaženou lebku. Její stáří bylo určeno mezi 245 - 410 nl. a čeká se na výsledky genetických zkoušek o původu tohoto tvora.

28.6.2017 v 18:00 | Karma: 31,52 | Přečteno: 4314x | Diskuse| Věda
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Automotodrom chtěl 27 milionů za neodjetý ročník MotoGP, soud žalobu zamítl

25. dubna 2024  10:07,  aktualizováno  13:37

Brněnský Automotodrom si chtěl pomocí žaloby vymoci 27 milionů korun, které požadoval od města a...

Langšádlová končí jako ministryně pro vědu a výzkum. Nahradit ji může Havel

25. dubna 2024  8:08,  aktualizováno  13:31

Přímý přenos Helena Langšádlová z TOP 09 končí ve vládě Petra Fialy jako ministryně pro vědu a výzkum. Jméno...

Vrah hodil tělo ubodaného muže do žumpy, tam tlelo dva měsíce. Dostal 20 let

25. dubna 2024,  aktualizováno  13:27

Krajský soud v Ostravě poslal na dvacet let do vězení 62letého Karla Machalu za to, že předloni v...

Odvrátili jsme dronový útok na Minsk z území Litvy, tvrdí Bělorusko

25. dubna 2024  13:11,  aktualizováno  13:21

Šéf běloruské tajné služby (KGB) Ivan Tertel ve čtvrtek uvedl, že se podařilo zmařit dronový útok...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1663x
Člověk nesmí jenom něčemu věřit,

musí myslet, přemýšlet a měnit se.

 

...Josef Zezulka 

 


 


 

Seznam rubrik