Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Sisyfe, jedná-li se skutečně o teplo v rotaci mlýnků u ruky, Bludný balvan Vám nehrozí !

U příležitosti udílení cen spolku Sisyfos Bludné balvany 2019, upozorňuji na prokazatelný fakt, že pohyb rotorů u lidské ruky neiniciuje tepelná výměna, tvrzení skeptiků, že ano, má být přezkoumáno a hodnoceno vrámci této ceny.

Jsem označen Vítězslavem Škorpíkem za alternativního fyzika, který se podílí na úpadku blogů o vědě zde na blogu. Ujišťuji všechny čtenáře, že nejsem fyzik a alternativní už vůbec ne :-) Doposud jsem vydal několik článků o síle, která vyzařuje z rukou lidí a nemyslím si, že nemám právo něco takového posuzovat, pokud vidím a vím, že lidé ze spolku Sisyfos se mýlí. Ověřit jakým způsobem je rozpohybovaný volně ložený rotor / mlýnek a jakými fyzikálními silami, není otázkou laboratorního výzkumu, ale pouze jde o vystavení rotoru těmto silám a pozorování toho co se děje. Kolečko na teplé zdroje z pozice a tvaru přikládané ruky nereaguje!

K ověření zdroje rotace mlýnku u lidské ruky používám plastové ozubené kolečko na suchém ložisku sestrojené maďarským vědcem György Egely .

Kolečko Egely Wheel Vitality Indicator ( nejsem prodejce )  nemá na svém okraji lopatky, nemá tam ani plochy o které by se pohybující vzduch a jakákoliv další síla mohla fyzicky opřít. Nepatrné hrany ozubení nestačí k tomu, aby za ně vzal vzdušný proud vyvolaný tepelnou výměnou z pozice přikládané ruky .

 

zdroj : má osobní fotogalerie 

Není to tedy větrný mlýn a ani stroj podobný Francisově turbíně, ke které ho přirovnávají fyzici ze Sisyfa ve svém článku Egelyho kolečko vysvětleno. 

https://www.sisyfos.cz/clanek/557-egelyho-kolecko-vysvetleno

Nejdůležitější aspektem testování je fakt, že kolečko rotuje díky tepelné výměně jen, když je jeho obvod obestoupen teplými zdroji.

 

zdroj : můj You Tube kanál 

Použil jsem 6 hrnků s teplou vodou. Když uzavřete obvod kolem kolečka tak, že hrnky postavíte bez mezer mezi nimi, kolečko stojí ! S otevřením rozestupů mezi hrnky začne kolečko rotovat. Toto není reprodukce pohybu mlýnku u skutečné ruky a proto musíte odebrat polovinu hrnků a působit jen na polovinu obvodu kolečka, tak jako skutečná ruka. Odebral jsem tedy 3 hrnky a kolečko okamžitě přestalo rotovat i když na něj ze strany stále působilo teplo uvolňující se do prostoru ze stěn 3 hrnků. Došlo mi o co tu jde. Otevřením prostoru, teplo uvolňující se ze stěn tří hrnků již neprohřívá jen část vzduchu prostorově omezovaného stěny hrnků, ale uvolňuje se do chladnějšího otevřeného prostoru, tím se degraduje pohyb vzduchu usměrňovaný jen třemi stěny hrnků a tak cíleny směrem ke spodní ploše kolečka. Mezi 6 hrnky se prostorově omezený vzduch ohřívá a stačí se o protilehlé stěny hrnků a stoupá a takto se opírá nerovnoměrně o spodní plochu rovnovážného těla kolečka a to ho vypudí k stabilní rotaci. Tento efekt se však vytrácí s otevřením prostoru kolem druhé poloviny obvodu kolečka. Kolečko již stojí, prověřoval jsem kolečko vícero zdrojům tepla z pozice a tvaru přikládané skutečné ruky a nikdy nereaguje rotací! Zjistil jsem, že je natolik citlivé na pohyby vzduchu, že stačí, že vám táhne pod dveřmi a kolečko na tento proud vzduchu reaguje i z několika metrů. Postačí ke kolečku přiložit prostorovou překážku 1 - 3 hrnků bez teplé vody a pokud kolečko rotuje, proudí vám do místnosti vzduch z venčí a nebo z jiné místnosti škvírou pod dveřmi, která není zcela uzavřená vnějšímu prostoru. Tento nejdůležitější metodický prvek všichni přehlíží a ukazují jak jim u jednoho až 3 hrnků kolečko rotuje. Neví však, že pokud vylijí teplou vodu z hrnků, bude jim kolečko také stále rotovat. Neurčují tak zdroj rotace, ale pouze manifestují to co chtějí, aby jim výsledek ukázal. Zásadním aspektem testování zdroje rotace kolečka je vzdušné prostředí, které musí být zcela odstíněno aktivnímu průvanu z vnějšího prostoru a vedlejších místností. Kolečko rozpohybuje foukání z úst a také průvan z okna díky přiložené prostorové překážce, která díky desce stolu a své ploše stěn svede vzdušný proud i z několika metrů přímo ke kolečku. Tento proud vzduchu je natolik silný, že třením o spodní a vrchní plochy kolečka jej vypudí k rotaci, ale rozpohybovaný proud vzduchu tepelnou výměnou ze stěn hrnků nebo gumové rukavice naplněné teplou vodou z pozice a tvaru skutečné ruky není schopný fyzicky vzít za tělo kolečka a rozpohybovat jej, tření vzduchu o spodní a vrchní plochu kolečka je tak nedostatečné ! Když foukáte směrem k okraji ozubení kolečka , neroztočí se tak jako by jste foukal na lopatkový rotor, rozvlní se a vidíte jak obtékající proud vzduchu si pohrává se spodní a vrchní plochou kolečka třením o ně. Kdyby tam byly plochy / lopatky kolečko se roztočí zcela klidně a rovnovážně. 

Statická elektřina dokáže pohnout s kolečkem uzavřeném v plastovém neprodyšném boxu ( aby vnější vzdušné proudy nezkreslily výsledek testu ), díky nabitému hřebenu otřeného o vlasy se pohne kolečko s pohybem hřebenu nahoru a dolů , ale po směru rotace statická elektřina není schopna kolečko vypudit k rotaci . Opět nestačí k rozpohybování kolečka hrany ozubení. Jde o plochu i u statické elektřiny. Ta tím pádem nemůže být iniciátorem pohybu kolečka. Kolečko nemá lopatky a o spodní a vrchní plochu kolečka statická elektřina kolečko k rotaci nevypudí !

Pan fyzik Luděk Pekárek viděl společně semnou, že se kolečko u teplých zdrojů netočí a tenkrát mě vybídl k tomu, abych pochopil co se děje a proč sebou kolečko jen nerozhodně škube. Pochopil jsem tento jev pozorováním a jeho vysvětlení je jednoduché. Na místo již prohřátého stoupajícího vzduchu postupuje vzduch chladnější z otevřeného prostoru. To je přesně opačný protilehlý pohyb vzduchu proti částečně se stáčejícímu vzduchu od dlaně k prstům, tedy pohyb vzduchu proti obvyklému směru rotace kolečka. Protilehlé tlaky třením pohybujícího se vzduchu o spodní a vrchní plochy kolečka jím škubou, ale k rotaci to nepřevládne . Rotaci tepelná výměna navodí až když z opačné strany obvodu kolečka, také přiložíte tepelný zdroj.

Pánové Lukáš Jelínek, Vítězslav Škorpík ,Leoš Kyša, Slávek Černý, Václav Dejčmar, někteří z těchto lidí mají profesní možnost ověřit zdali se skutečně jedná o tepelnou výměnu v pohybu mlýnků, prozatím se nic takového nestalo a pouze Sisyfos vybízí veřejnost k manifestaci vědě neznámé síly za velmi zajímavou úplatu. Co ověřit v laboratorních podmínkách za odborného dohledu a kontroly, zdali se skutečně jedná o tepelnou výměnu u tohoto jevu rotace u lidské ruky? Pánové nejmenuji Vás útočně, všichni víte, že jsme spolu byli v kontaktu ohledně tohoto tématu a všichni bohužel mlčíte, přitom jde vědu. 

 

zdroj : You Tube Sisyfos Cz

Pan fyzik Jelínek ve videu , nestíní vzdušné proudění, to mu stále probíhá otevřeným obloukem pod zápěstím a ne zcela utěsněným euroobalem. Jeho rovnice nezahrnuje všechny spolupůsobící síly a vlivy na rotaci kolečka, tudíž je chybná . Dopředu daný závěr jen potvrzuje předpokládanou ideu. Na plastové kolečko působí statická elektřina, když kolečko uzavřete do plastového neprodyšného boxu, aby jste zamezili neuhlídatelnému vzdušnému proudění a tím jeho pohybu a u stěny boxu pohybujete plastovým hřebenem otřeným o vlasy nahoru a dolů, začne se kolečko s pohybem hřebenu houpat, je vidět jak statická elektřina se navazuje na spodní a vrchní plochu kolečka a to ho pudí k zvedání a padání synchronně s pohybem hřebenu nahoru a dolů. Pohyb hřebenu po směru rotace kolečko nerozpohybuje vůbec, protože na okraji kolečka nejsou lopatky / plochy o které by se cokoliv vázalo a fyzicky opíralo. Při snižování stropu nad kolečkem pomocí euroobalu působí na horní plochu kolečka statická elektřina z povrchu plochy euroobalu. Nelze tak říci jestli skutečně kolečko přestává rotovat díky snížení možnosti proudění vzduchu snížením stropu nad ním, protože tam stále vzduch proudí . Tento pokus je metodicky špatně provedený a jeho interpretace tedy nevypovídá o skutečném ději. Kolečko EW není větrný mlýn, protože nemá na svém okraji lopatky a tepelná výměna mezi teplým předmětem a chladnějším okolním vzduchem jej roztočí pouze, když působí kolem celého jeho obvodu. Ohřívaný vzduch tak stoupá a působí na spodní plochu vyváženého kolečka nerovnoměrně a to jej pudí k rotaci. Ruka neobepíná kolečko, tak aby způsobila tento efekt. Pokud působíte na kolečko z pozice a tvaru skutečné přikládané ruky teplým předmětem ( gumová rukavice nebo tři hrnky s teplou vodou ) kolečko to k rotaci nevypudí. Pokud vám kolečko bude u 3 hrnků s teplou vodou rotovat, vylejte vodu z nich a uvidíte, že kolečko bude rotovat i tak, protože vám v místnosti táhne z okna a nebo škvírou pod dveřmi . Deska stolu a stěny hrnků svádí vzdušné proudění i z několika metrů a tím vyloženě vane na lehké kolečko silný proud vzduchu a třením o spodní a vrchní plochy kolečka tak rotuje . Tento efekt tepelnou výmenou vyvolaný pohyb vzduchu u poloviny obvodu kolečka neumí kolečko roztočit. Kolečko se netočí díky statické elektřině a ani tepelné výměně ! Ověřte si to, je to jednoduchá praktická fyzika .
 

Toto vše je z lidského / laického i odborného hlediska velmi smutný obrázek současného vědeckého snažení a objektivního náhledu na tuto problematiku. Nechápu tyto ideologické diktáty a tlaky ve vědecké komunitě ! Jsou hloupé a degradující samotnou vědu . 

 

zdroj : můj You Tube kanál 

Neumím kolečko takto rozpohybovat, jen jsem to natáčel a vzápětí si to i zkusil. Statická elektřina, kterou jsem si třením rukou o leskymo vyráběl na povrchu rukou nepomohla. Kolečkem jsem nepohnul, známý ano a ten si ruce o nic předem netřel a ani průběžně nedobíjel a to vidíte sami. 

Kdyby byla pravda, že kolečkem pohybuje elektromagnetické záření , nebo teplem vyvolaný pohyb vzduchu či statická elektřina , roztočíme kolečko v uzavřeném neprodyšném boxu úplně všichni. Nic takového s neděje, Roztočí jej jen velmi málo lidí . 

Jev pohybu rotorů u lidské ruky nebyl doposud českou i zahraniční vědou vysvětlen. Ověřit si jaká síla na rotaci kolečka působí a jaké ne je tím nejjednodušším krokem k pochopení tohoto jevu. Stačí se dívat jak kolečko reaguje na teplé předměty nebo elektrostaticky nabité a přikládané ke kolečku z pozice a tvaru skutečné ruky v chráněném a kontrolovaném vzdušném prostředí, tohle si může ověřit úplně každý vědec, fyzik, nebo i nevzdělaný laik. Když kolečko u teplých předmětů pokládaných s pozice přikládané ruky nerotuje a vy to vidíte, nemáte možnost, jak do tohoto jevu tepelnou výměnu interpretačně zakomponovat . Ale to by musela být dobrá vůle si to ověřit.  K tomu mě osobně nepotřebujete, ale není problém toto vše ukázat v praxi . 

Autor: Antonín Kratochvíl | neděle 4.10.2020 13:43 | karma článku: 10,01 | přečteno: 928x
  • Další články autora

Antonín Kratochvíl

Tříprsté humanoidní mumie řešené v parlamentu Mexika, byly lékaři označeny za autentické.

Dvě tříprsté mumie prezentované v parlamentu Mexika, jsou ty samé mumie ze 6 zveřejněných v TV dokumentu Gaia (2017). ČT označuje pětici mumií (Gaia) objevných v roce 2017 novinářem J. Maussanem za pozůstatky dětí, což je nemožné!

24.9.2023 v 11:48 | Karma: 10,17 | Přečteno: 397x

Antonín Kratochvíl

Kolečko Egely Wheel u ruky nerotuje díky známým fyzikálním silám! Sisyfe, čím tedy rotuje?

Vědecký odborný svět pobízí laickou veřejnost k prokázání vědě neznámé síly. Naproti tomu nebylo vědecky prokázáno co pohybuje volně loženými rotory u lidské ruky. Tomuto jevu jsou přisuzovány síly, které ho prokazatelně netvoří !

30.4.2019 v 21:22 | Karma: 17,25 | Přečteno: 1267x | Diskuse| Věda

Antonín Kratochvíl

Věda versus Bioenergie / vyzařování živého lidského organismu.

U dlaní živého člověka rotují předměty volně ložené a balancující na ostrém hrotu. Tento pozorovatelný jev je laickou veřejností, ale i vědeckou komunitou přisuzován tepelné výměně. Je tomu skutečně tak, jak se všeobecně tvrdí ?

24.10.2018 v 19:32 | Karma: 8,85 | Přečteno: 484x | Věda

Antonín Kratochvíl

Rotace mlýnků u ruky je manifestací vědě neznámé síly. Spolek Sisyfos nedokázal, že ne !

Jsem prakticky přesvědčen, že kolečko Egely wheel, ale i papírové mlýnky na jehle rotující u ruky člověka manifestují vědě neznámou sílu. Milionové výzvy jsou neslušné a nepotřebné, jsem si jistý tím kde udělali soudruzi chybu :-)

28.6.2018 v 1:57 | Karma: 18,57 | Přečteno: 1204x | Věda

Antonín Kratochvíl

Nález mumie tříprstého humanoida v Nazce / Peru .

Nalezená humanoidní mumie u Nazci v Peru má na rukou i nohou tři prsty a protaženou lebku. Její stáří bylo určeno mezi 245 - 410 nl. a čeká se na výsledky genetických zkoušek o původu tohoto tvora.

28.6.2017 v 18:00 | Karma: 31,52 | Přečteno: 4314x | Diskuse| Věda
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Ženu soudí za sex se psem i zneužívání syna a vnuka. Byla to terapie, hájí se

15. dubna 2024  12:28,  aktualizováno  13:33

U Krajského soudu v Ústí nad Labem začalo projednávání případu dlouhodobého sexuálního zneužívání,...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

V Letech otevřeli památník holokaustu Romů a Sintů. Za války tam stál koncentrák

23. dubna 2024  9:59,  aktualizováno  11:30

Muzeum romské kultury otevřelo dnes Památník holokaustu Romů a Sintů v Čechách v Letech na Písecku....

Kolegu lídra kandidátky AfD zadrželi, dával Číně informace z europarlamentu

23. dubna 2024  8:38,  aktualizováno  11:30

Německá policie zadržela v noci v Drážďanech spolupracovníka Maximiliana Kraha, lídra kandidátky...

Wagnerovec po návratu z fronty zavraždil ženu, tělo rozřezal do dvou kufrů

23. dubna 2024  11:26

Rusko se v souvislosti s návratem vojáků z ukrajinského bojiště potýká s narůstající kriminalitou....

Za napadení na koupališti v Dubí dostali tři muži až čtyřleté vězení

23. dubna 2024  10:45,  aktualizováno  11:22

Okresní soud v Teplicích poslal do vězení tři ze šesti obžalovaných v případu napadení mladíka na...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1663x
Člověk nesmí jenom něčemu věřit,

musí myslet, přemýšlet a měnit se.

 

...Josef Zezulka 

 


 


 

Seznam rubrik