Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RP

Člověče zlatý, nevytrubujte to do světa, nebo Vám to někdo ukradne. Pěkně v tichosti si postavte ve sklepě generátor, vyrábějte proud, prodávejte ho rozvodným závodům (ale za základní - nedotovanou cenu, ať se po tom nikdo nepídí!) a budete za vodou. Chcete-li, můžete plány toho stroje uložit k notáři, aby byly otevřeny a zveřejněny po Vaší smrti -- bude to pěkný dárek pro lidstvo :-)

1 1
možnosti
Foto

Pane Procházka asi jste si spletl tématiku, zde se neřeší volná energie ani zdroje jakékoliv síly, která by měla sloužit člověku k výrobě či pohonu čehokoliv. Neprezentuji výrobek EW ani studii pan Egelyho, To je jeho patent a jeho práce, ale řeším jev pohybu kolečka EW . nemusíte mít tento přístroj postačí papírový mlýnek na jehle a můžete pozorovat co přiložená ruka způsobuje . Zjevně jste nepřišel diskutovat o problematice pohybu kolečka, protože kdyby jste si vše přečetl, nebudete mít takovéto ironizující poznámky. Velmi častý předsudek je toto spojovat s tím jak jste to pochopil vy, ale jste naprosto někde jinde. Od toho jsou tu web či blogy Orgonet či U pramene

0 0
možnosti
Foto

http://www.youtube.com/watch?v=pm4_VWMPOW8&feature=youtu.be  EW v neprodyšné plastové nádobě a vliv statického výboje  na pohyb kolečka . Kolečko nelze statickým výbojem z rukou roztočit a ani výbojem z statikou nabitých plastových předmětů .!!

0 2
možnosti
PH

A uvnitř zeměkoule je ještě jedna, mnohem větší, než ta vrchní. R^

2 0
možnosti
Foto

teď jsem viděl krásný film Hobbit , tam je krasně vykreslena středozem. Jestli myslíte tuto , tak co se týká zla , tak nějaká větší země zla , která ovládá myšlení lidí nemusí být na povrchu to máte pravdu . A Iveta , jestli myslíte Bartošovou , kterou jinou ?Nevím, je to člověk jako každý jiný, co více dodat 8-o

0 0
možnosti
VM

šefe, dotaz za všechny prachy, proč se to kolečko neotočilo víc... pořád vidím jen o dva zuby doleva a pak zas o dva zpátky. nezkoušel jste to pod krytem otočit o celou otočku?

je fakt, že jsem se na video nededíval, takže jestli je to ve čtvrté minutě, tak se omlouvám.

1 0
možnosti
Foto

v pohodě se ptejte  :-)Netočil jsem to já, přihlížel jsem a natáčel kamerou, já s tím nepohnul ani o píď , zkoušel jsem případný statický výboj otřením ruky o leskymo , koberec a nic . ŘEŠÍ SE TO VE VLÁKNECH, TAK TAM SE DOZVÍTE VÍCE, OPAKOVAL BYCH SE ! Na celém youtube vím jen o dvou videích kde se kolečko takto v nádobě pohybuje. Jedno natočil Američan Josh Warren , ten s ním bez viditelné fyzické iniciace ( i na skryté foukání po směru rotace a drknutí kolečko reaguje viditelným záškubem ) točí pod neprodyšným skleněným poklopem několik minut. A toto mé video ukazuje co ukazuje, otázku si musíte zodpovědět sám. Ale zjevně jde o trpělivost a přípravu, my jsem to nechystali, bylo to spontánní , ale plánujeme video další a třeba se to povede i mně !! Pohybovat se to jakkoli nemá , statika to neumí a tepelná konvekce je stíněna .

0 0
možnosti
Foto

teplo dlaní může zahřívat vnitřek a plyn se pak zákonitě pohybuje. Ze zkušenosti vím, že těch pár okamžiků stačí,

0 0
možnosti
Foto

toto je vyloučeno po dohodě s fyziky ze SZÚ, ruce se nádoby nedotýkají a jejich teplo max. prohřívá okolní chladnější vzduch a to vše stoupá . Plastová stěna se nemá čím prohřát a plast je tepelný izolant.  ŘEŠILO SE TO TU VE VLÁKNECH VÍCEKRÁT. V uzavřeném prostoru tepelná výměna bez přísunu vzduchu chladnějšího ustává . !!

0 0
možnosti
DT

co, nějaké hloupé kolečko, co využívá zákony fyziky.... ale já znám ještě lepší!

zavřete oči, upažte jednu ruku, druhou položte na srdeční krajinu, druhá osoba ať se nyní snaží vaši upaženou ruku stlačit znovu k tělu

- výsledek - pokud nebudete chtít, nepovede se jí to (pokud není ona osoba silnější než vy) - 

následovně znovu upažte, zavřete oči, položte ruku na srdeční krajinu, druhá osoba ať vám dá na hlavu list alobalu a zkusí vaši upaženou ruku stlačit k tělu

- výsledek - stejná osoba teď naprosto jednoduše přemohla sílu vaší paže! 

stejně to funguje i s kostkou cukru (ne na hlavě ale v puse)  tak a teď mudrujte :-)

0 0
možnosti
Foto

od mudrování mám tady Vás V hloupý je ten kdo dělá závěry na základě závěrů jiných ....kineziologii opravdu zde řešit nechci , ale jste kouzelná v umění odvádění od tématu a zavádění témat svých zdánlivě souvisejících R^

0 0
možnosti
BD

Kdysi dávno jsem prováděl pokusy s mentální energií. Měl jsem kolečko z papíru s ložiskem z patentky na spínání a hrotu jehly zapíchnuté v korkové zátce. Tření skoro zanedbatelné. toto kolečko bylo pod průhledným krytem z plexiskal.

A opravdu šlo roztočit a dokonce žádaným směrem. Jednodušší je jehla zavěšená na niti v lahvi a uzavřená zátkou. A taky se dá rozhýbat.  Bohužel jsem časem tuto schopnost ztratil. Tu lahev si každý může jednoduše vyzkoušet.

Dalším fenoménem je "magnetismus" na těle dětí . Osobně jsem u toho byl při pokusech u synovce. Funguje je to a dost výrazně !V

0 0
možnosti
Foto

Ve sdělovacích prostředcích po celém světě se v posledních letech znovu objevují zprávy o tzv. magnetických lidech, schopných udržet na holém těle (leckdy i značně těžké) předměty z nejrůz­nějších materi­álů. Ovšem s ukáz­kami tzv. „lidského magnetismu“ seznamovaly své čtenáře již časo­pisy z prvé půle minulého století, kde se na dobo­vých fotografiích objevují "magnetické" osoby, na jejichž těle ulpěly desítky pří­bo­ro­vých lžic, nožů a vidliček.

 

Více zde na blogu v článku ze 14. února 2012,v rubrice věda :

 

http://karelwagner.blog.idnes.cz/c/246171/Nechcete-si-vydelat-milion-dolaru.html

1 0
možnosti
JP

Postrádám tu variaci pokusu s jiným zdrojem tepla, který by se použil místo lidské ruky.

0 0
možnosti
Foto

bez tohoto co píšete, bych tento článek nenapsal! Hodnotil jsem to prakticky, jak přiložením třech (i šesti) porcelánových hrnku, skleněných a plastových nádob ke kolečku s pozice přiložení ruky....(( Dvě nádoby s teplotami vody vyššími (dlaň) a jedna (prsty) o něco méně teplejší.)) Gumovou rukavicí naplněnou teplou vodou, vše v rozmezí možných teplot dlaně 34 až 42 'C. Přiložil jsem ruku v gumové rukavici s ledovou tříští a nenaměřil jsem před a po testu na povrchu ruky teplotu vyšší než je vzduch. Přesto se kolečko v uzavřeném boxu u ochlazené ruky v rukavici s tříští roztočilo. Opačný teplotní gradient, tedy rukavice naplněná jen ledovou tříští a přiložená ke kolečku z pozice a tvaru ruky v uzavřeném boxu kolečko neroztočila! Ruku jsem vložil do vlněné a kožené svářečské rukavice a to celé ke kolečku do boxu , kolečko se roztočilo.Teploměrem jsem nenaměřil vyšší teplotu povrchu kožené rukavice než měl vzduch a teplota uvnitř boxu se nezvýšila . Videa jsou zdlouhavé protože točím i měření tepot a instalaci kolečka boxu. Nejsou profi , jednou rukou jsem točil a druhou připravoval a testoval :-)

http://www.youtube.com/playlist?list=PLDCC0B04FECFF48F8

http://egelywheel.blogspot.cz/

0 0
možnosti
Foto

Už před více jak rokem jsem oslovil jednoho z opravdových odborníků, abych si ověřil, jak je to s tím systémem Egely Wheel. Zde opravdu nemá vliv teplo, nýbrž systém je založen na účinku elektrostatických sil:

 

Tyto síly jsou slabé, závisí totiž na kvadrátu intenzity el. pole. Změna směru otáčení je dána jiným směrem proudění krve v dlani. Je to stejné jako u papírové vrtulky. Jde o zjednodušené modely elektrostatických motorů. Elektrostatické motory na rozdíl od elektromagnetických nevyžadují rotační pole. Přenos energie je dána koronovým výbojem, který je tak slabý, že ho není vidět pouhým okem. Dá se ale zjistit měřením el. náboje. Aby se motorek roztočil, musí el. pole mít urč. nehomogentitu, ta čím je větší, tím je větší záběrový moment. Elektrostatické motory měly svůj rozkvět v 50. letech minulého století. Jejich výhodou je 100% energetická účinnost, nevýhodou je malý kroutící moment. Přenos velké energie vyžaduje intenzivní koronu, která vytváří jedovatý ozon. Zdokonalením technologie výroby elektromotorů na mg. principu byly elektrostatické motory zapomenuty, pro varietní vystoupení ale zaujmou svojí tichostí a lehkou elegancí, nesmí se ale zatížit. :-)

6 0
možnosti
Foto

pan Wágner zde netvrdí, že kolečko se roztáčí statickým nábojem nasbíraným na povrchu pokožky a sám toto špatné pochopení tohoto příspěvku zde potvrzuje !! Sdělení pro všechny, kterým se tento příspěvek líbí a myslí si, že jev pochopili, nepochopili !!!!!!!!!!

0 1
možnosti
Foto

Jedna zkušenost. Znám člověka, který umí hliníkovou lžičku "prohřát" v prstech a poznápřesně okamžik, kdy materiál změní strukturu. V tu chvíli stiskne ten konec s miskou a celou tu zbylou část namotá lehce(bez jediné prasklinky) , závit na závit. myxslím, že mám jednu takovou pokroutku schovanou na památku. Nikdo jiný to po něm nedokázal................. A jeho energie? Léčitelské schopnosti má... A roztočit někjaký ten větrnk z alobalu na jehle uměl také :-)

2 0
možnosti
Foto

Prohřát hliníkovou lžičku teplem svých prstů dokáže po určité době soustředění v podstatě každý.Těch všelijak zkrouce­ných hliníkových lžiček jsem viděl snad už stovky a dokážou to i děti, které se tím občas baví ve škole o přestávkách. Pokud budete trochu trénovat, dokážete to také. Za­jímavější by byl případ, kdy v prstech během pouhých dvou až tří vteřin nějaký člověk zkroutí do spi­rály příborovou lžíci z nerezové oceli bez toho, že by na něm bylo vidět, jak napíná svaly na rukou. Vyzkou­šejte to s tím pánem, o kterém jste psal...

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS