Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

To jsou diskuze o ničem. Až tím budete pohánět cirkulárku nebo manželce mixer, tak to sem napište. Jinak to nemá žádný smysl.

3 0
možnosti
JM

P.S.: Nejspíše se jedná o tzv. nepravé perpetum mobile.

0 1
možnosti
Foto

Já vám věřím, že to děláte poctivě, ale jsem si jist že existuje spousta vysvětlení tohoto pohybu, která jsou mnohem pravděpodobnější než existence nějaké zatím neznámé a neměřitelné energie. Je to zkrátka příliš složitý pokus s mnoha věcmi, které do něj mohou zasahovat a dělat šum ve výsledcích. Největší problém je, že to kolečko opravdu "roztočí" i sebemenší síla na něj působící.

Jako nejpravděpodobnější se mi zdá teplo ve formě infračerveného záření, které by nemělo mít problém projít přes plastovou krytku (viz. infračervený vysílač na televizním ovladači schovaný za plastovou krytkou) a které ruka a ostatní předměty pokojové teploty prokazatelně vyzařují. Toto záření poté ohřívá část kolečka a to se poté z mě nepříliš jasných důvodů roztočí. Například to může být tím, že ohřátá část kolečka sálá více tepla než neohřátá. Zuby na kolečku by tomu mohli dosti pomoci, jelikož jsou to málo objemné výběžky s velkou plochou pro sálání (a tedy i příjem) tepla. Typl bych si, že kolečku bude z dobře tepleně vodivého materiálu, takže se rychle ohřeje i ochladí. Z toho co jsem napsal mi vyplívá, že pokud byste nechal ruku v klidu a ruce nestřídal, tak by se kolečko mělo za chvíli zastavit, jelikož teplo by přicházelo stále ze stejného směru a stejnou intenzitou a kolečko by se za nějaký čas rovnoměrně "nahřálo" a tedy sálalo do všech směrů stejně.

Je to jen teorie, ale snad všechny teorie jsou pravděpodobnější, než existence "vitální energie". Pokud by vitální energie (nebo síla) opravdu točila s kolečkem, znamená to, že je schopna interagovat s hmotou. V tom případě je velice, ale opravdu velice málo pravděpodobné, že by ji ještě nikdo nepopsal ani neprokázal.

2 0
možnosti
Foto

A proč jste vůbec nevzal v potaz skutečnost, že bez krabičky se kolečko točí mnohem rychleji, tedy opravdu točí, ne jenom pootáčí. Uznáváte tedy, že bez plastové krabičky se na točení kolečka podílelo i teplo z ruky způsobující proudění vzduchu? Pokud se ale i tak malé proudění vzduchu, vznikající jenom z teplé ruky, projevuje bez plastové krabičky, nevidím důvod, proč by se to samé v menším rozsahu nemělo odehrávat i po uzavření kolečka do krabičky, která část tepla odstíní.

0 0
možnosti
Foto

Solidní marketing na hračku. Cena i okolo 3,500 Kč:-)S thermodinamikou těžko cokoli společného. Spíše na bázi stat. elektřiny, doplněné o jednoduchou elektroniku spíše pro efekt(kondík, polvodič). Pravděpodobně Pat a Mat to sestrojí i z .t.zv. Qartz nástěnných hodin. Jinak zdravím. J.A.J.

2 0
možnosti
Foto

oprava: THERMODYNAMIKOU. Dík za pochopení;-)

0 0
možnosti
OU
Foto

....není důvod, aby se kolečko v uzavřené neprodyšné nádobě jakkoli pohybovalo ! Zodpovězte si otázky, které jsem v článku vznesl a budete moudřejší. Ale asi by to chtělo si kolečko vyzkoušet a po případě si ho rozebrat. Kolečko spočívá na suchém kovovém ložisku, je plastové a není fyzicky propojeno s detekční el. částí. Po sejmutí spodního krytu na baterii vidíte ve vnitřním prostoru konec vsunuté osičky z vnější strany na které spočívá kolečko. Baterie napájí diody, které se rozsvítí jen při sebemenším pohybu kolečka, lze ji vypnout a kolečko se točí stejně.

0 0
možnosti
DT

co takhle třeba magnetky umístěné mezi sevřenými prsty a umístěné na spodní straně kolečka? 

důvod podezření - po přiložení ruky se kolečko pootočilo vždy jen o určitý počet stupňů, vždy do stejné pozice v pravo i vlevo. pak následuje změna rukou, kolečno se zase otočí jen o identický počet stupňů. proč nenechat otočit kolečko o celou obrátku, proč jen tak malounko? protože to funguje na přitažlivost dané magnetky.

1 0
možnosti
Foto

Tohle je podezření hodné opravdu jen nekritickému pohledu. Kolečko EW je plastové ! Neprezentoval bych své poznatky s uvedenými daty a jmény, kdyby to byl podvod . Jsem slušný člověk a rodiče by se za mě styděly a už od mala vím že lež má krátké nohy. Rovnou mi napište, že jsem podvodník, nemusíme chodit kolem horké kaše a nemáme se o tedy čem bavit , je to jen váš předsudek . Pseudokritické konstrukce a argumenty pro mne nemají žádnou váhu. Urážím Vás snad já ?

1 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1663x
Člověk nesmí jenom něčemu věřit,

musí myslet, přemýšlet a měnit se.

 

...Josef Zezulka 

 


 


 

Seznam rubrik