Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Mluva a terminologie autora je trochu matoucí.( Například popis pokusu demonstrujícího tlak světla.) To možná vnáší nejasnost do argumentace.

Jako jednoduché prověření navrhuji dát kolečko do vakua. Odstínění "neprodyšnou" zástěnou je nic neprokazující. 3 nebo 6 hrnků teplé je celkem jedno.

Pokud nastane rotace i ve vakuu, bude to zajímavé.

0 0
možnosti
Foto

Konkrétně autor píše: "elektromagnetické záření pohyb lopatkového rotoru, kdy se váže o černou stranu lopatek".

0 0
možnosti
WW

Opravdu se spolek skeptiků k tomu nevyjádřil, nebo jen jeho vysvětlení nebylo tak kouzelné, aby jste to akceptovali? Chápu, že je lepší slyšet, že jde o neznámou fyzikální sílu, než něco primitivně jednoduchého. Co takhle poctivě od začátku, třeba model ruky z balistického gelu, prošpikovanou akvaristickými trubičkami, skrze které by proudila teplá kapalina. Chemik by mohl pomoci s obsahem železa. Jakýkoliv jiný tepelný zdroj, který jde zformovat, tomu také vyhoví. Rukavice, že to nejde, je opravdu spíš do školky. Proč tak sofistikované kolečko? Lépe to jde z trubičky od hajlzpapíru na špendlíku. Spirálovitě stoupající teplý vzduch z tepelného sálání ruky jej roztočí a na přání i na opačnou stranu mimoděčným pohybem ruky. Proč to má vědecká komunita řešit, když je princip známý? Dejte to pod úzkou baňku vývěvy a vypumpujte vzduch - ani šamanský tanec to neroztočí. :-)

6 0
možnosti
Foto

Před časem mi někdo popisoval podobný efekt s papírovým válečkem a vyzkoušel jsem si to..

Slepil jsem si váleček a udělal jsem si několik podobných pokusů.

Vhodným nastavením dlaní jsem byl schopen váleček roztočit oběma směry.

Podle mne se jedná o obyčejný tepelný stroj. Podstatná je nejen relativní teplota ruky proti peplotě okolního vzduchu, (to je zdroj energie) ale také tvar dlaně.

Tím, že se palec přiloží k dlani, vznikne nesymetrická lopatka. Vzduch, ohřátý dlaní, snáze stoupá kolem prstů, než kolem palce. tím vzniká odchýlení stoupavého proudu vzduchu směrem od dlaně k prstům. Zuby na kolečku nebo v mém případě drsnost povrchu válečku reagují s vodorovnou složkou tohoto proudu vzduchu a otáčí jím. Podle mne tento popis odpovídá i pokusům, předvedvedeným ve videích. Například pokus s gumovou rukavicí na videu podle mne nevyšel proto, že palec nebyl přiložen k dlani a stoupající vzduch tedy nebyl nuden zahnout k prstům.

4 0
možnosti
PS

P20e36t38r 12S35k86á28c55e94l

30. 4. 2019 23:43

Škoda, že v roce 1992 (paradoxně že ve svobodné společnosti) zrušili Psycho-energetickou laboratoř pna Prof. Kahudy. Pokud ještě někdo je z tohoto kolektivu vědců žije, určitě by se mohl fundovaně k problematice vyjádřit.

0 0
možnosti
PS

P77e28t70r 16S69k16á32c21e93l

30. 4. 2019 23:29

K panu Břetislavu Kafkovi - mně kdysi fascinovalo, že na něho coby léčitele (16. tisícům pacientům pomohl, vyléčil je) posílali udání, navštěvovali ho potom policisté. Za všech tří politických režimů - v I.republice, za II. světové války i po Únoru 1948! Chápete? Odpověď je jediná - protože léčil v hypnóze a doporučoval terapii jen s čistou vodou, vadil jen a pouze farmacprůmyslu. Tomu by totiž logicky vysychal silný proud peněz, vždyť voda tehdy byla zadarmo. Dnes je tomu jinak, ale i tak je voda lacinější než-li patáky, masti a injekce farmacprůmyslu do nás vkládané. U dětí i povinně.

1 0
možnosti
PS

P70e43t59r 97S71k27á56c82e31l

30. 4. 2019 22:57

Magnetismus -toť síla, o níž ve svých dílech poutavě píše pan Břetislav Kafka z Červeného Kostelce. A dokládá událostmi, které on sám zažil, způsobil. Můžeme takové síle v nás říkat i jinak, ale nikdo nezpochybní praktické úkony směřující k potvrzení magnetismu v nás, v Zemi. První - zrušení magnetismu u člověka:

Provádí se tak, že na hlavu sedícího člověka položí střídavě ruky čtyři lidé po dobu tří minut. Potom sedícího jedince prsty rukou (tak je lehký) nadnesou - dva pod paží, dva pod koleny nohou. Tento úkon jsem zaznamenal nezávisle od tří lidí, kteří se nikdy nepotkali a neznají. Sousedovi a jeho přátelům na pile ve Svitavách tohle předvedl osobně pan Kafka Břetislav (bral od nich lipové dřevo na svoje řemeslné aktivity), další soused uvedl, že tohle prováděli jako kluci, když čekali na začátek filmového představení na vesnici a třetí byl můj šéf, který tohle s přáteli prováděl v dlouhých chvílích na vojně. Předpokládám, že všichni zúčastnění pevně věřili v úspěch prováděného úkonu.

Druhý úkon - vyklepávání stolečkem:

Na dřevěné podlaze u dřevěné stoličky (židle bez opěradla) se sesednou kolem jejich třech stran přátelé, kteří úkonu skutečně věří. Zažil jsem sezení, kdy jeden náš přítel úmyslně narušoval průběh a tudíž se vyklepávání informací nezdařilo. Přátelé položí ruce dlaněmi dolů, tak, že se dotýkají svých palců a malíčky zase sousedových malíčků. Obsadí tímto způsobem tři strany židle, k pravému či levému rohu delší strany, která zůstává neobsazena, se posadí řídící člověk. Na stolku má položenu jen jednu ruku malíčkem spojenou se sousedem a volnou rukou po dobu minim. 45 minut nadzvedává stolek nahoru a dolů. Doprovází tento úkon slovy: "Stolečku nahoru, stolečku dolů". Po 30 až 40 minutách se klouby lidí kolem stolečku uvolní natolik, že řídící člen skupiny nemusí až tak pro naklonění stolku pomáhat, později již vůbec.

Stolička vyklepává jen informace, které jsou známy přítomným. Nesmí se klást dotaz na data úmrtí, nejde o "vyvolávání duchů"!

2 0
možnosti
PS

P87e91t93r 79S80k19á63c94e88l

30. 4. 2019 23:13

Pokračování:

Od svých předků vím, že dostali odpověď na otázku týkající se konce II. sv. války. Ale nám se taková data nepodařilo získat. Je též možná dohoda se stolečkem - např. klepneš jednou - odpověď znamená ANO, klepneš dvakrát, značí NE. Nebo se očísluje abeceda (předem napsat na papír) a stoleček je schopen vyklepáním čísel sestavit slova, větu. Formulace otázky je důležitá, např. na data narození přítomných je třeba se ptát jasně - den.měsíc, rok (kolik tisíců, kolik stovek, kolik desítek). Jinak by jste u něho strávili mládí. Provedli jsme zkoušku magnetické síly v položených rukách přátel - na stoleček jsme položili balík parket (byl zrovna po ruce) nebo posadili holčinu ve věku 10 let. Zvedl se po výzvě: "Stolečku nahoru"! Znám je úsměvný zážitek mého strýce - v Tatrách probíhalo vojenské cvičení a v jednom večeru nabídl kamarádům ve zbrani tento úkon. Již se po dlouhé době "zprovozňování" či rozcvičování lidí kolem stolečku ozývali hlasy "Dejte mu deku, dělá si legraci", atp. Stoleček začal fungovat a vydrželi u něho až do rána. Vrcholem úkonu je výzva: "Stolečku tancuj"! Přátelé mírně nadzvednou ruce a ponechají stoleček kolíbat ze strany na stranu. Stalo se, že tohle prováděli kolem půlnoci a dveře ze dvora se do místnosti otevřeli. Vysvětlilo se tohle, kocour domácích byl naučený skočit na kliku a sám si otevřít. Všichni strnuli, ale hned přiložili ruky ke stolečku a mohlo se nerušeně pokračovat dál.

Omlouvám se za rozvláčnost, mám nyní málo času a stručněji zkušenosti nedokáži popsat. Nevěřte mi to, ověřte si to.

2 1
možnosti
Foto

Mně se zdá, že ten článek Sysifa, na který odkazujete, věc vysvětluje. To kolečko je velmi citlivé a důležité je, že ruka není symetrická.

Být Vámi a pokud bych chtěl dokázat, že lidská ruka funguje a něco mrtvého ne, tak bych vyrobil z materiálu, fyzickými parametry podobného lidské ruce, model ruky. Tu bych zahřál na teplotu lidské ruky a opatrně přiložil ke kolečku. Pokud by se kolečko točilo, tak jako u ruky, tak asi jde o běžnou fyziku. Pokud ne, tak by se muselo zkoumat dále. Přeji Vám v tom hodně úspěchů a zábavy (to nemyslím nijak výsměšně).

4 0
možnosti
Foto

Ten pokus s navlhčenou rukavicí, který popisujete, se blíží tomu, co jsem navrhl. Není to však přesně ono. Navíc, když někdo přikládá ruku, tak na vzduch v okolí kolečka má možná malý tepelný vliv i celá paže.

Skutečně nevím, co si o tom kolečku mám myslet. O podvod se asi nejedná, jde asi jen o nepatrné tepelné působení ruky a možná i celé paže na kolečko.

0 0
možnosti
OV

"co tedy pohybuje volně loženými rotory u lidské ruky ?"

Vždyť vám to článek Sysifa celkem pochopitelně vysvětlil. Ten článek musí pochopit každý logicky uvažující, i jen základů fyziky znalý, čtenář. Pokud tomu nerozumíte, dokážu to pochopit, protože na rozdíl od vysvětlení Sysifa nedává váš článek téměř žádný smysl. A to pomíjím naprosto příšernou stylistiku...

1 0
možnosti
PS

P94e77t89r 45S34k25á19c15e69l

30. 4. 2019 22:26

Nečetl jsem článek Sysifa, ale platí..."Věda přináší jen vysvětlení dějů, nikoliv jejich pochopení". Což je i tento případ.

0 0
možnosti
VV

V31í11t 10V35ý80m29o80l27a

30. 4. 2019 21:58

Čím víc vykřičníků, tím víc věda! :D

2 1
možnosti
Foto

čím více takovýchto bezcenných narážek, tím méně otázek a odpovědí a tím pádem i méně vědy ! Znáte odpověď na mou otázku ? Pokud ne jděte hledat vědu jinam :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1663x
Člověk nesmí jenom něčemu věřit,

musí myslet, přemýšlet a měnit se.

 

...Josef Zezulka 

 


 


 

Seznam rubrik